Stran na srcu operiranih otrok SlovenijeO strani na srcu operiranih otrok

Dogodki na strani na srcu operiranih otrok
Prirojene srčne napake
Forum prirojenih srčnih napak
Donatorji strani prirojenih srčnih napak

Povezave na dodatne informacije o prirojenih srčnih napakah, operacijah srca, srcu,...
Arhiv informacij strani prirojenih srčnih napak
Kontakt do strani na srcu operiranih otrok
registracija domen in iskalnik Regi

lasersko graviranje in označevanje ASPectKanin - visokogorski smučarski center nad Bovcem

smučanje na Zelenici

spletna online izdelava štampiljk in žigov

spletna prodaja poslovnih in promocijskih daril


 

 Stran na srcu operiranih otrok Slovenije

Stran otrok operiranih na srcu je nastala leta 2002. Starši otrok  rojenih s prirojenimi srčnimi napakami in operiranimi na srcu smo iskali tudi različne dodatne informacije. Informacije, ki ne zajemajo le zdravniške pomoči, pač pa tudi čisto vsakdanja vprašanja, ki se nam pojavljajo, medtem ko naši otroci rastejo.  

To stran smo naredili za pomoč in informacije staršem srčnih otrok. Vabimo tudi odraščajoče in odrasle, ki ste bili operirani na srcu, da z nami delite vaša spoznanja in izkušnje.

Še namig za novince. Klik na slike otrok vas popelje do zgodb.

  Novice
14. 11. 2009www.srcki.si - NOVA SPLETNA STRAN SRČKOV!


Društvo srčnih otrok vam z veseljem sporoča, da je začela delovati naša nova spletna stran

www.srcki.si


Nekaj bo še treba dodelati pa dodati in tudi forum bo zaenkrat še na "stari strani", a vendar - tu je!

Vabljeni, da se nam pridružite s svojimi zgodbami ter s svojimi izkušnjami in informacijami pomagate drugim staršem, ki se jim rodijo otroci s prirojenimi srčnimi napakami!

Ne pozabimo, kako nam je bilo takrat pri srcu - pomagajmo drugim s spodbudno besedo, dajmo jim upanje in moč, da zdržijo eno najtežjih preizkušenj v življenju.

Pišite na mail in pošljite zgodbo:info@srcki.si

13. 11. 2009Sestanek Društva srčnih otrok v petek, 13.11.2009

VABILO!

Vabimo vas na sestanek Društva srčnih otrok, ki bo v petek, 13. novembra 2009 ob 17. uri v novi Pediatrični kliniki v Ljubljani v prostoru SEMINAR 1.

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

Lep pozdrav!
Društvo srčnih otrok

22. 10. 2009Marjeta pravi: "Prisrčna hvala za majčke!"


>>>

10. 10. 2009Poročilo iz 9. srečanja srčnih otrokSobota 19.9. 2009, je bil za srčke prav poseben dan. Zopet smo se srečali v prijetnem okolju Rečice ob Savinji, v kampu Menina.

Okrog 11.00 ure, ko se je naredil prelep sončen dan, se je zbralo 13 družin, s svojimi razigranimi srčki, moja malenkost pa je prispevala k temu, da smo bili zastopani tudi odrasli srčki. Srčki so se hitro razpršili in brezskrbno uživali v vožnji z avtomobilčkoma in igrami na igralih. Starejši smo ob pijači veselo pokramljali, nekateri smo se tudi prvič srečali. Seveda je bilo potrebno opraviti še nekaj formalnosti, tako smo prisotni plačali članarino, srčki smo se, vsak z svojo zgodbico na kratko predstavili, nato pa smo prejeli majčko z logotipom Društva srčnih otrok in simboličnim darilcem. Majčke so ob plačilu članarine, prejeli tudi ostali družinski člani. Seveda brez slikanja ni šlo, tako je nastalo nekaj fotografij, tudi gasilskih.

V tem času je že prijetno dišalo in mamilo lačne želodčke, saj nas je Društvo letos presenetilo tudi z brezplačno pogostitvijo. Predstavnik v kampu nam je zaželel dobrodošlico, in nas povabil, da smo si samopostrežno, s pomočjo prijaznega osebja, obložili krožnike in potešili lačne želodčke. Kosilo smo zaključili z jabolčnim zavitkom, srčki so se zopet, polni energije, razpršili naokrog, ostali pa smo ob kavici spregovorili tudi o bolj resnih temah.

Ugotovili smo, da Društvo srčnih otrok čaka veliko resnega dela, da bomo poskušali izpolniti čim več ciljev in s tem omogočili srčkom čim boljše zdravljenje.

V popoldanskih urah je minilo tudi to srečanje in v želji, da se čim prej spet snidemo, smo se zadovoljni in nekateri tudi že malce utrujeni, odpravili proti domu.

Zapisala: Gita

25. 9. 2009Klara je zdrava!Klara je v mesecu januarju opravila redni kardiološki pregled. Ultrazvok srčka je opravljal kardiolog dr. Podnar. Zelo veseli smo bili, ko smo izvedeli, da se je "napaka" pozdravila brez operativnega posega oziroma brez zdravljenja. Klara je po mnenju kardiološkega oddelka PekLJ čisto zdrava in ne potrebuje več nobenega pregleda.

Veseli smo, da se je končalo tako, kot se je! Zdaj bomo pa še toliko bolj držali pesti za vse srčke, da čimprej prebrodijo vse težave in posege!

Klarina mamica Adela

>>>

19. 9. 2009Presenečenje na letošnjem srečanju!

Še en lep pozdrav in dodatno obvestilo!

Vse člane Društva srčnih otrok na letošnjem 9. srečanju srčkov čaka darilo - majica z logotipom.

Poleg tega smo za vas pripravili tudi prijetno presenečenje!

Še vedno velja, da udeležbo na srečanju sporočite na e-mail:info@srcki.si

PS: Včlanitev in podaljšanje članarine lahko opravite tudi na srečanju.1. 9. 20099. srečanje srčnih otrok - 19. september 2009

Pozdravljeni, srčki!

Društvo srčnih otrok vas vabi na 9. Srečanje srčkov, ki bo tretjo soboto v septembru, 19.9.2009 v kampu Menina v Varpolju (Rečica ob Savinji, blizu Mozirja).

Kamp Menina
Pričetek: ob 11. uri dopoldan

Prijave na tabor potrdite na e-mail:info@srcki.si

Vabljeni!


13. 3. 2009Vabilo na Zbor članov Društva srčnih otrok, dne 13. marca 2009

Vabimo vas na Zbor članov Društva srčnih otrok, ki bo 13. marca, 2009 ob 17. uri v pritličju Pediatrične klinike v Ljubljani v prostoru za predavanja.

Vabljeni!

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

9. 3. 2009Iztokova zgodba
Iztokova zgodba je dolga, kot je bilo dolgo tudi čakanje na njegovo rojstvo in nato na operacijo...

Iztokova zgodba >>>

20. 2. 2009Sestanek Društva srčnih otrok v petek, 20.2.2009

VABILO!

Vabimo vas na sestanek Društva srčnih otrok, ki bo 20. februarja, 2009 ob 17. uri v pritličju Pediatrične klinike v Ljubljani v prostoru za predavanja.

Vsebina sestanka bo namenjena potrditvi predlogov, ki jih bomo sprejeli na Zboru članov v marcu, 2009.

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:info@srcki.si

11. 2. 2009Larina zgodba
Lara se je rodila v sredo, 14.11.2007, v Feldbach-u, v Avstriji. Bila sem presrečna, ko sem videla dve roki in nogi, pet prstov na vsaki roki, črne lase in lep, okrogel obrazek.......

Larina zgodba >>>

27. 1. 2009Obvestilo o spremembi ZZZS - sobivanje z otrokom v bolnici

Sobivanje enega od staršev v zdravstvenem zavodu z bolnim otrokom do starosti otroka vključno 5 let

Spremembe Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju so bile objavljene v mesecu juliju 2008 v Uradnem listu RS, št. 76/08, zakon pa se je začel izvajati s 1. 1. 2009.

Načeloma je normalno, da je v času zdravljenja otroka eden od staršev upravičen do odsotnosti z dela zaradi nege otroka. Če je otrok hospitaliziran pa je stalež odvisen od lečečega zdravnika, ki izda mnenje o tem, ali je prisotnost staršev v bolnišnici v času hospitalizacije otroka nujna ali ne. To velja tudi za odsotnosti z dela zaradi nege pred hospitalizacijo zaradi postopkov priprave na operacijo in po odpustu iz bolnišnice. S tem priporočilom gredo starši k svojemu izbranemu osebnemu zdravniku, ki je pristojen za presojo o potrebni odsotnosti starša z dela zaradi nege otroka. On je tisti, ki napiše staležni list za delodajalca.

Svetujem vam, da se naj vsak starš o tem najprej pogovori s svojim izbranim zdravnikom, kaj je potrebno v takih primerih storiti. Če starši ne dobe ustreznega pojasnila, se naj obrnejo direktno na zdravstvenega pooblaščenca na pristojni OE ZZZS, ki na primarnem nivoju rešuje tudi zaplete v zvezi z bolniško odsotnostjo z dela.

nam je sporočila varuhinja bolnikovih pravic.

5. 1. 2009Cepljenje srčkov proti gripi

Pozdravljeni!

Obveščamo vse starše srčkov in odraščajoče srčke, da na Pediatrični kliniki na Vrazovem trgu izvajajo cepljenje proti gripi tudi še v mesecu januarju 2009. Cepljenje je v sklopu pregleda, zato je zastonj.

Kogar bi to zanimalo, naj nam sporoči na mail:srce@regi.si, da prejme dodatne informacije.

24. 12. 2008Vesele praznike in srečno novo leto 2009
15. 11. 2008JESENSKO SREČANJE SRČKOV, sobota, 15.11.2008

VABILO!

Dragi srčki, dragi starši in ostali, ki nas spremljate na naši spletni strani!

Ko bodo za vami prve šolske počitnice, ko boste zaključili s trgatvami in še preden vas zajame evforija veselega decembra, je čas, da se spet srečamo. Za čevapčiče bo že malo pozno, za kostanj verjetno prehladno, a prepričani smo, da vseeno nam bo skupaj lušno in lepo, zato vas

VABIMO NA JESENSKO SREČANJE SRČKOV,
ki bo v soboto, 15. novembra 2008 med 11. in 17. uro
v gostišču Pr Novak v Slapah pri Ljubljani: Gostišče Pr Novak

Ta veliki bomo jedli pizze, malo manj veliki prav tako, ali pa pomfri in piščančje krokete.
Če bo lepo vreme, imajo igrala tako noter kot zunaj, v vsakem primeru pa se splača priti!

P.S. Ansambla letos še ne bo, dobro voljo pa le prinesite s seboj!

Vaše prijave zbiramo do 13.novembra, na mail:srce@regi.si

28. 10. 2008Timoteieva zgodba
22.5.2008 ob 8:42 se je s carskim rezom rodil Timotei.....

Timoteieva zgodba >>>

3. 10. 2008Tiina zgodba
17.septembra 2007, se je 12 dni čez rok mamici Petri in očku Andreju rodila prelepa hčerka Tia......

Tiina zgodba >>>

27. 9. 2008Matejeva zgodba
Lep pozdrav!
Naša dva sončka sta se rodila 28.9.2004, šesti dan po rojstvu je bil našemu Mateju ugotovljen šum na srčku......

Matejeva mamica Tanja Matejeva zgodba >>>

26. 9. 2008Sestanek Društva srčnih otrok v petek, 26.9.2008

VABILO!

Vabimo vse – člane in (še) nečlane, da se nam pridružite na sestanku Društva srčnih otrok, ki bo 26. septembra, 2008 ob 17. uri v pritličju Pediatrične klinike v Ljubljani v prostoru za predavanja.

Na sestanek vabimo vse, ki bi rad povedali svoje mnenje, nam predlagali vaš pogled na delovanje društva, ki imate ideje, kje bi bilo še potrebno angažiranje društva, skratka vse, ki želite in ste pripravljeni z nami uresničevati zastavljene cilje.
Udeležba velja le za odrasle.

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:srce@regi.si

18. 9. 2008Postali smo člani ECHDO

Spoštovani člani in bodoči člani Društva srčnih otrok!

Z veseljem vam sporočamo, da smo postali člani evropske interesne skupine društev otrok s prirojenimi srčnimi napakami ECHDO
(European Congenital Heart Disease Organisation) in da so od danes naprej na njihovi spletni strani http://www.echdo.org objavljeni tudi podatki našega Društva srčnih otrok!

12. 9. 2008Sestanek Društva srčnih otrok v petek, 12.9.2008

VABILO!

Vabimo vas na sestanek, ki bo v petek, 12. septembra,
2008 ob 17. uri v pritličju Pediatrične klinike v Ljubljani v prostoru za predavanja. Udeležba velja le za odrasle.
Tema sestanka: - pregled izpolnjenih nalog in novi izzivi našega Društva srčnih otrok

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:srce@regi.si

5. 9. 2008Srčica Zala in njena zgodba
10. decembra 2007, se je 13-mesečnemu Vidu pridružila naša mala Zala.....

Zalina zgodba >>>

31. 7. 2008Zgodba srčka Jana
Mamica Andreja nam je poslala zgodbo njihovega srčka Jana.

Janova zgodba >>>

26. 7. 2008Zgodba srčice Zale
V priponki vam pošiljam zgodbico in slikico Zalike za objavo na spletni strani srčkov. Mogoče je naša zgodbica daljša od ostalih in kar precej podrobna, vendar sem želela prikazati in opozoriti, kako pomembno je, da se upošteva materin instinkt, predvsem pri pediatrih, kajti vedno več je zdravnikov in pediatrov, ki zaradi preobremenjenosti pacientov hočejo na hitro odpraviti, si mislijo, da smo mame tečne ter tega ne upoštevajo (kar pa je najpomembnejše, saj smo mame 24 ur z otrokom in zelo dobro vemo kdaj je otrok v redu in kdaj ni).
Lep pozdrav, Metoda

Zalina zgodba >>>

1. 7. 2008Pridružil se nam je srček Jan
Pred nedavnim sem od Martinove mame Alenke izvedela da lahko komuniciram s starši in otroci, kot je moj Jan. Rada bi z vami podelila Janovo zgodbo. mami Maruša

Janova zgodba >>>

28. 6. 2008Poročilo iz 8. srečanja srčnih otrok

V mrzlem in deževnem (za sredino junija) sobotnem dopoldnevu se je 12 naših srčkov (Klara, Miha, Uroš, Marcel, Žigi, Jan, Tadej, Eva, Anja, Jan, Sara in Martin) z družinami in prijatelji zbralo na našem zdaj že tradicionalnem srečanju srčkov v kampu Menina.

Večinoma smo se že poznali med seboj, nekateri pa so bili letos na pikniku prvič, medtem ko so drugi želeli priti, pa se na žalost zaradi bolezni srečanja niso mogli udeležiti.
Prizadevni starši so poskrbeli za manjša darila: majice, nalepke, svinčnike in milne balončke, ki so otroke zelo razveselila.

Posebnost letošnjega srečanja je, da smo postali Društvo srčnih otrok in priložnost smo izkoristili tudi za to, da smo izpolnili pristopne izjave o članstvu in pobrali članarino za leto 2008 (kar tudi spada k članstvu).

Naši otroci so se medtem zabavali. Večji so najbolj uživali v vožnji po kampu z vozičkom na nožni pogon, za manjšimi so tekali starši in bili oboji mokri, drugi so igrali karte.

Nam staršem se zdi zelo pomembno, da se družine poznamo med seboj in se tudi srečujemo, da si lahko izmenjujemo izkušnje, vprašamo za nasvet nekoga, ki je podobno že preživljal...

Res, da je ves dan deževalo in smo bili na koncu že vsi mokri in premraženi, a smo se kljub temu zadovoljni, da smo se zopet srečali, pozno popoldan, poslovili.

Zapisala:
Alenka

17. 6. 2008Srčica Marjeta pridno raste>>>

11. 6. 2008Srčki v ljubljanskem kliničnem centru

V Kliničnem centru v Ljubljani smo obiskali srčke Lovra, Aneja in Kristjana, ki so bili v pričetku junija 2008 operirani. Obdarili smo jih s knjigicami donatorjev, založbe OKA in založbe NARAVA. Otroci in njihovi starši so se knjigic in obiska zelo razveselili in nam tudi dovolili, da slike otrok lahko objavimo na naši spletni strani.

Nekaj malih srčkov je že odšlo domov, dva pa sta bila v času našega obiska še v intenzivni negi. Tako bodo knjige prejeli tudi Žiga, Ambra, Nikola in Semih.

Vsem srčkom, ki ste bili operirani v mesecu juniju 2008 želi Društvo srčnih otrok čimprejšnje okrevanje in povratek domov!Lovro dobro okreva po operaciji


Anej, ki je lepo spančkal


10. 6. 2008Osmo srečanje srčnih otrok - 14. junij 2008

Pozdravljeni, srčki!

Nekateri ste vse to spremljali z nami, drugi aktivno sodelujete, vsem ostalim pa z velikim veseljem sporočamo, da smo konec marca ustanovili:

DRUŠTVO SRČNIH OTROK
POTRČEVA 6
1000 LJUBLJANA
pri banki Koper imamo odprt TRR: 10100-0044749684

Veseli smo, da nam je dosedanji trud uspelo nadgraditi v društvo, še bolj pa bomo, če se nam v skupnem prizadevanju nudenja medsebojne pomoči družinam s srčki ter izmenjavi izkušenj pridružite tudi vi.
Vsak srček je zgodba zase in prav je, da se med seboj poznamo, potrebno pa je, da o prirojenih srčnih napakah obvestimo tudi druge, predvsem pa, da bodo več informacij, kot smo jih morda dobili mi, z našo pomočjo imeli starši srčkov v bodoče.

In ker si želimo, da bi se med seboj poznali, se moramo najprej spoznati – zato to priložnost hkrati izkoriščamo tudi za povabilo na tradicionalno – že osmo srečanje naših srčkov, ki bo:

v soboto 14. junija, 2008 v kampu Menina v Varpolju (Rečica ob Savinji, blizu Mozirja) – Kamp Menina
in se začne ob 10. uri dopoldan!

Za hrano in pijačo bodo poskrbeli v kampu - cena obroka je 18,00 EUR na odraslo osebo, otroci zastonj.

Vaše prijave bomo zbirali na mailu:srce@regi.si

Skupaj preživimo nasmejan, sončen in srčen dan!

Pridite, pridružite se Martinu, Klari, Alenki, Maurice-u, Mihu, Urošu, Marcelu, Brigiti, Žigiju, Benji, Hani, Janu, Tadeju, Evi, Anji, Sari, Janu in njihovim družinam.
Vabljeni, lepo nam bo!

30. 5. 2008Sestanek v Ljubljani v petek, 30. 05. 2008

VABILO!

Vabimo vas na sestanek, ki bo v petek, 30. maja,
2008 ob 17. uri v pritličju Pediatrične klinike v Ljubljani v prostoru za predavanja. Udeležba velja le za odrasle.
Tema sestanka: - pregled izpolnjenih nalog in novi izzivi našega Društva srčnih otrok

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:srce@regi.si

12. 5. 2008Predavanje na temo ENDOKARDITIS

V torek, 20. maja 2008 ob 12.uri bo organizirano predavanje na temo ENDOKARDITIS na Pediatri?ni kliniki v Ljubljani, pritli?je, desno od stopnic. Vsi starši otrok, odraš?ajo?i in odrasli sr?ki, ki jih to zanima, se še lahko prijavite. Skupaj s prijavo pošljite tudi osnovne podatke o otroku: priimek, ime, leto rojstva

Ve? informacij, prijava: srce@regi.si

V izvidu vašega sr?ka piše: potrebuje ustrezno profilakso bakterijskega endokarditisa

Bakterijski endokarditis je redka, a še vedno življenje ogrožujo?a bolezen. Pomeni okužbo endokarda (gladka prevleka, ki znotraj pokriva sr?ne votline) in sr?nih zaklopk.
Povzro?itelji so najve?krat bakterije, ki se naselijo na endokardu ali na robu sr?ne zaklopke.
Bakterije vstopijo skozi poškodovano kožo ali sluznico v kri ali krvni obtok. Če bakterij ni veliko, jih celice imunskega sistema uni?ijo. Ve?je število bakterij (kot npr. v ustni votlini) pa ima pri poškodovani koži ali sluznici lahek dostop do krvnega sistema.

7. 5. 2008Bojan je užival na izletu v Amsterdamu

>>>

10. 4. 2008Navihani Žiga


>>>

4. 4. 2008Sestanek v Ljubljani v petek, 04. 04. 2008

VABILO!

Vabimo vas na sestanek, ki bo v petek, 4. aprila,
2008 ob 17. uri v pritličju Pediatrične klinike v Ljubljani v prostoru za predavanja. Udeležba velja le za odrasle.
Tema sestanka bodo: - naloge in cilji Društva srčnih otrok

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:srce@regi.si

26. 3. 2008Timmy je vsak dan večji fantek


>>>

24. 3. 2008Vesela velika noč!29. 2. 2008Sestanek v Ljubljani v petek, 29.02.2008

VABILO!

Vabimo vas na sestanek, ki bo v petek, 29. februarja,
2008 ob 17. uri v pritličju Pediatrične klinike v Ljubljani v prostoru za predavanja. Udeležba velja le za odrasle.

Tema sestanka bo: - vse o ustanovitvi društva

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:srce@regi.si

28. 2. 2008Srček male deklice ne bije več.....

Dragi srčki,
nedolgo nazaj nas je za nasvet poprosila mlada bodoča mamica, ki je v sebi nosila otročka s hudimi prirojenimi srčnimi napakami. Srček male deklice je bil žal preveč bolan in ni zdržal.

V imenu vseh srčkov izrekava staršem iskreno sožalje.

14. 2. 2008Novosti na spletni strani

Pozdravljeni!

Na spletni strani sva pripravila nekaj sprememb.
Prva stran je postala zelo obsežna, zato so lanski in starejši dogodki odšli v ARHIV.

V razdelku DOGODKI bomo po skupnem dogovoru, začeli spremljati in objavljati novice iz medijev, zanimive za vse srčke. Pri tem sodelujemo vsi. Ko slišite ali preberete novico (splet, časopis, revije, TV...), jo posredujte na naš mail: srce@regi.si za objavo.

Uveden je razdelek DONATORJI, kjer je zapisan naš TRR in pregledno stanje računa. Pravila razdeljevanja uporabe doniranih sredstev bomo dorekli na februarskem sestanku.

Vabljeni k sodelovanju!

7. 2. 2008Mauricova zgodbaKo sem brala zgodbo o Klemenu nisem mogla zadržati solz. Zopet spomnila tistih dni, ko me je po porodu dajal tisti grozni občutek, da nekaj ni vredu, vsi ostali pa so se obnašali, češ kaj kar nekaj paničarite, tako pač je, saj ste že rodili, otrok še nima dobro razvitega krvnega obtoka zato je hladen in ima modre nogice. Moj primer se je hvala bogu zaradi moje TRMASTE "panike" končal srečno. A ko začneš premišljevati in potem zaslišiš in prebereš takšno zgodbo se zamisliš, kaj če......

Mauricova zgodba >>>

7. 2. 2008Suzanina zgodba

Spoštovani! Najprej naj pohvalim vašo spletno stran, ki mi je ob branju objavljenih prispevkov pomagala prebroditi najtežje trenutke, zato sem se tudi jaz odločila za objavo naše zgodbe, zgodbe naše srčice Suzane

Suzanina zgodba >>>

1. 2. 2008Vabilo na sestanek, 29.2.2008 na PK ob 17.uri

Dragi starši srčkov!

Na petkovem sestanku se nas je zbralo 12, sicer pa starši 8 srčkov, ki želimo naše zavzemanje iz internetnega foruma spraviti v pravno-formalno obliko, to je ustanoviti društvo otrok, naših srčkov, ki so bili ali še bodo operirani na srcu. Dveurni sestanek in polurna kava potem so bili kar produktivni, čeprav smo vmes našli čas, da smo delili tudi medsebojne izkušnje naših srčkov.

Sklepi so sledeči:
- naslednji sestanek je že predviden za 29. februarja, ponovno v pritličju Pediatrične klinike na Vrazovem trgu, ob 17. uri,
- v tem času se bomo potrudili poiskati in sestaviti vse potrebno za ustanovitev društva:

- formalni pogoji (priprava statuta, opredelitev zakonsko potrebnih določil, namena društva, ...)
- izbrati ime društva (npr.: Društvo srčnih otrok ali Društvo malih srčkov...ZBIRAMO PREDLOGE!)
- preveriti ali se moramo opredeliti kot humanitarna organizacija, če želimo zbirati sredstva (to je mimogrede tudi pogoj za pridobitev SMS donacij) (glej:O humanitarnih organizacijah
- potrebno bo določiti ustanovne člane in se dogovoriti za funkcije in odgovornosti,
- potem pa se je seveda treba resno lotiti dela

Za vzor si zagotovo lahko vzamemo spletno stran Društva prezgodaj rojenih otrok (Spletna stran o nedonošenčkih) imajo zelo lepo in pregledno oblikovano stran, na njej pa tudi veliko informacij, forum, aktualne novice... skratka vse tako, kar "mi" tudi že znamo in imamo, le da zaenkrat še ni "uradno".

Mogoče bo kdo rekel, da sem preveč navdušena nad njimi, moj pogled je, da so nam blizu zaradi razloga in namena ustanovitve društva, res pa je, da je njihova predsednica dr.Kornhauser Cerarjeva, ki je bila "samo" trikrat izbrana za Slovenko leta. Zato se mi pojavlja vprasanje, ce smo/ste dosedaj ze kdaj razmišljali, da bi tudi srčki imeli vplivnega zastopnika?

Prebrati bo treba dosedanji osnutek statuta, kot tudi tistega od nedonošenčkov, se pobliže seznaniti z vsemi 61. členi Zakona o društvih in poskušati izvedeti še kaj, kar bi nas utegnilo zanimati.

Vsekakor menim, da bi bilo zelo dobrodošlo, če bi na sestanek 29.2. lahko pripeljali koga, ki ima izkušnje s tega področja, saj se šele sedaj počasi začenjam zavedati razsežnosti tega, kar bi nam ustanovitev društva lahko prinesla.

Vabljeni vsi starši srčkov kot tudi vsi tisti, ki imate voljo in željo sodelovati pri tem projektu. Pišite na mail: srce@regi.si

Se vidimo 29. februarja - in lahko si že danes naredimo plan - da se bomo ponovno dobili ... in potegnili črto, kaj smo v tem času dosegli. Treba je imeti vizijo, ne?

Za naše srčke pogumno naprej,
Petra od Hane

25. 1. 2008Sestanek v Ljubljani v petek, 25.01.2008

VABILO!

Vabimo vas na sestanek, ki bo v petek, 25. januarja,
2008 ob 17. uri v pritličju Pediatrične klinike v Ljubljani v prostoru za predavanja. Udeležba velja le za odrasle.

Glavni namen sestanka bo: - odločitev o ustanovitvi društva

Prosimo, da potrdite svojo prisotnost na mail:srce@regi.si

31. 12. 2007SREČNO NOVO LETO 2008

23. 12. 2007Glasbeni božiček pomagal našim srčkomŽigi dirigira

V Unionski dvorani se je prejšnji četrtek zgodil koncert, kjer so
otroci peli za otroke.
76 otrok iz OŠ Borisa Kidrič iz Maribora je pelo za vse naše srčke
in s pesmijo so zbrali okrog 1000 EUR.
Ta denar bo šola nakazala na posebni račun, namenjen srčkom, ki nam ga je
na voljo dala Fundacija za pomoč otrokom, katere ustanoviteljica je gospa Olga Bahun (http://www.fzpo.org/)

Ob tej priliki se gospe Olgi zahvaljujemo za vso njeno pomoč, ki jo je z veseljem ponudila. Denarno pomoč za srčke lahko nakažete tudi vi, in sicer na:
TRR 0209 2025 4636 080 Namen: ZA POMOČ SRČKOMOtroški pevski zbor

Obenem se za pomoč v zvezi s sponzorji in organizacijo zahvaljujemo gospe Lenji Faraguna Papp, direktorici oglaševalske agencije ROB SI. (http://www.rob.si/)Marcel in medved

Hvala tudi zborodvodkinji in organizatorki koncerta gospe Mojci Holler, ki nam je poslala prijazno vabilo:

Marcel, Žigi in medved

13. 12. 2007VABILO NA BOŽIČNI KONCERT

OSNOVNA ŠOLA BORISA KIDRIČA, MARIBOR

Vljudno Vas vabimo na božični koncert VSE NAŠE PRAVLJICE

Četrtek, 13. decembra 2007 ob 18.00 uri, v dvorani Union, Maribor.

Nastopajo:
otroški pevski zbor s solisti,
mladinski pevski zbor s solisti,
Trinitas,
Tabu.

Koncert vodijo:
Tine Ferk, Sašo Papp in Polona Požgan

Naj vam in vašim dragim otroška pesem polepša večer in naj bodo vaše misli tople in dišeče kot so prihajajoči prazniki.

Pevke in pevci z zborovodkinjo Mojco Holler


Vstopnice za odrasle (5 €) lahko kupite pred koncertom v avli dvorane. Za predšolske in osnovnošolske otroke vstopnine ni.

Izkupiček od prodanih vstopnic bomo namenili Srčkom, otrokom s prirojenimi srčnimi napakami.

Prisrčno vabljeni!

Vsi srčki - za prost vstop - pišite na mail: sabina.maricnik@triera.net

19. 10. 2007Lukova zgodbaPOZDRAVLJENI!
Že dalj časa redno prebiram vaš forum, zato sem vam tudi pripravljena povedat svojo zgodbo!

Lukova zgodba >>>

15. 10. 2007Larisina zgodbaZ veseljem Vam pošiljam tudi našo zgodbo!

Lep srčen pozdrav od mamice Tatjane
Larisina zgodba >>>

15. 10. 2007Hanina zgodbaPozdravljeni,
Naš mali srček ima komaj nekaj dni manj kot pol leta, a dovolj "izkušenj", da povemo tudi njeno zgodbo.

Lep pozdrav, Petra
Hanina zgodba >>>

12. 10. 2007Sestanek v Ljubljani v petek, 12.10.2007

V petek, 12.10.2007 v BTC City parku,
1. nadstropje v gostilnici Pivska hiša, zraven otroške igralnice bo ob 18.uri SESTANEK staršev srčkov in odraslih srčkov.

tema: Položaj srčkov pri nas
Vabljeni!
prijava: srce@regi.si
Do danes (torek, 9.10.2007) se na sestanek javljajo: Nevenka, Polona, Bojan, Simona, Sabina, Ana, Dragica, Marija, Alenka, Petra, Andreja, Mateja, Marija, Mojca, Amira

13. 9. 2007Srček TimmyLep pozdrav!

Sem mamica Timmyja, ki se je rodil v Celju. Rada bi vam povedala našo zgodbo! Timmyjeva zgodba >>>

7. 8. 2007Žigi, krotilec kač26. 6. 2007Poročilo iz 7. srečanja srčnih otrok

Sabina in Boštjan, Žigijeva starša sta se potrudila in nam skupaj s kratkim poročilom, poslala fotografije iz našega 7. srečanja srčkov.
>>>

11. 6. 2007Pridružila se nam je mala KatarinaNa letošnjem srečanju srčkov se nam je pridružila srčica Katarina, skupaj s svojo mamico, očkom in bratcem. Zgodba sledi....

3. 6. 20077. srečanje srčnih otrok - 3. junij 2007

Do danes prijavljenih že 19 srčkov!!

Ponovno se bomo srečali na Taboru srčkov, ki bo prvo nedeljo v juniju, 3.6.2007 v kampu Menina v Varpolju (Rečica ob Savinji, blizu Mozirja).

Pričetek: ob 10. uri dopoldan
Za hrano in pijačo bodo poskrbeli v kampu - cena obroka na odraslo osebo bo (približno) 15 EUR.

Vse, ki jih skrbi vremenska napoved za prihajajoči vikend obveščamo, da v restavraciji kampa Menina nudijo zavetje pred dežjem več kot 100 gostom. Zaradi velikega števila naših prijav, pa dodatno urejajo tudi otroška igrala. Torej, le pogum! Se vidimo v nedeljo!

Prijave na tabor potrdite na e-mail:srce@regi.si

Vabljeni!
Pridite, pridružite se Mihu, Anji, Martinu, Klari, Evi, ta mali Klari, Žigiju, Klari (še ena!), Marcelu, Urošu, Brigiti, Pini, Tadeju, Mateju, Bojani, Janu, Žanu, Roku, Alešu, ...lepo nam bo!

2. 6. 2007Rokova zgodbaDanes sem našla vašo stran in vesela sem, da sem jo, ker ima moj mlajši sin tudi srčno napako...
Rokova zgodba >>>

19. 5. 2007Srček Žigi

Sabina, Žigijeva mamica, nam je poslala nekaj novejših Žigijevih fotografij in pravi, da je pravi živček, kot se za petletnika spodobi:)

Žigijeva zgodba>>>17. 5. 2007Bojan

Po vrnitvi iz tri dnevnega izleta po Dunaju, kjer sem si ogledal tudi velikega Pando ...

Bojanova zgodba>>>

6. 5. 2007Marjeta je vsak dan večja punčka


>>>

3. 5. 2007Novice marec in april 2007

Na forum se je javila Milena, mamica 5 letnega fantka, ki ima supraventrikularno tahikardijo in nam povedala njihovo izkušnjo z omenjeno boleznijo. V izmenjavi izkušenj se ji je javila Brigita, mamica 28 mesečnega sinka z diagnozo tahikardije.... pridružili so se naši odrasli srčki Bojan, Gita, Mojca.

9. marca je bilo predavanje na temo endokarditis. Klemenova mami, Dragica je poročala: …predavanja smo se udeležili starši dveh srčkov. Sestra Alenka se je zelo potrudila in nam je s pomočjo računalnika pripravila zanimivo predvsem pa poučno predavanje, ki bi ga morali slišati starši vseh srčkov. Dala nam je tudi gradivo za domov.

Starši smo imeli kar nekaj vprašanj, na katere je sestra Alenka s potrpežljivostjo odgovarjala.

Oglasila se je Natalija, mamica 7-letne deklice:
Hčerka ima ASD sec. in ima luknjico veliko 18 mm. V prihodnjih mesecih ji bodo luknjico zaprli vendar še niso sigurni če bo šlo skozi žilo. Zanima me če ima kdo podobne izkušnje in kako dolgo se čaka, da te pokličejo iz bolnišnice.

Deja je pisala:
Sem mati 5 letna fanta Jana, ki ima za seboj že dve operaciji na srcu. Želim vsem staršem, ki so v podobni situaciji, da se jim izpolnijo vse želje po zdravju za naše srčke.

Sabina se je spet potrudila in za nas poiskala link na karidološki slovarček Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije.

V aprilu se je na forum oglasila osemnajstletnica, ki ima motnje srčnega ritma in ji priporočajo ablacijo o kateri si želi pridobiti več informacij. Javila se je tudi Jasna, mamica štiriletne hčerke, kateri prav tako zaradi tahikardij priporočajo ablacijo.

Vall je zapisal:
Julija 2007 bova z ženo postala starša zagotovo najčudovitejšega bitja na svetu. Pravijo, da ima hudo okvaro srca - hipoplazija levega srca.... Čakajo ga tri težke operacije, prva v Londonu, dve v Ljubljani....Držimo pesti za vajinega še nerojenega sinka in vaju!

Ponovno je bila na forumu govora o dodatku za nego otroka, ki ga nekateri uveljavljajo.

Pisal nam je Aleš, očka zdaj mesec dni stare srčice Žive:
Pozdravljeni, 5. aprila 2007 se nama (Martina in Aleš) je rodila ljubka hčerkica z imenom Živa. Že v nosečnosti nama je Dr. Vesel pri Živi odkril Koartacijo aorte in možni VSD....

Veliko sreče vam želimo, z mislimi smo pri vaši Živi - je v imenu vseh nas, napisala Monika, Tadejeva mami.

15. 4. 2007Gitina zgodba

Čas je, da vam tudi sama napišem mojo zgodbo, kot najstarejša srčica do sedaj, kot sem zasledila na tem forumu.


Gitina zgodba>>>

4. 4. 2007Anja

Miro in Polona sta nam poslala nove slike njihove navihanke Anje >>>


26. 3. 2007Srček Miha s svojo malo sestrico Tinkaro19. 3. 2007Srčki v KC

Aljaž, Zala, Anja in Eva v bolniških sobah številka 10 in 11 na Kliničnem centru v februarju 2007.
Manjkata še dva mala prijateljčka, Fabio in Vid.Eva in podarjena knjiga spletne knjigarne CANGURA11. 3. 2007Petrina zgodba

Pozdravljeni!

Že takoj, ko sem odkrila vaš forum, sem se odločila da pošljem svojo zgodbo in po dolgem času in odlašanju jo pošiljam, vsaj kolikor se je spominjam, zraven pa prilagam še dve sličici...

Petrina zgodba>>>

8. 3. 2007Februarske novice

Pisala nam je Monika, Tadejeva mamica in nam poslala slike njihovega srčka. Za zgodbo pa bomo malo počakali, saj Tadej kot vsak majhen dojenček potrebuje mamico zase.Srček Marcel je bil zaradi viroze na pljučkih ponovno na pediatrični skupaj z mamico. Sedaj je že vse spet v redu, Marcel je doma, se pridno hrani in okreva!

Gita je imela v tem mesecu kontrolo in pravi, da je stanje dobro. Draga Gita, želimo ti veliko zdravja in zadovoljstva! Naj ti srce še dolgo, dolgo zvesto služi, saj smo vsi opazili, da so tvoji nasveti v pomoč prav tistim, ki jih potrebujejo.

Srček Lovro je doma, njegovo stanje pa še ni najboljše tako, da se zdravljenje še nadaljuje. Držimo pesti, Lovro, da boš kmalu ozdravel, hodil v šolo in se igral! Tople misli tudi za njegovo mamico in celo družino!

Na Valentinovo je bila operirana Eva. Vse je potekalo v najlepšem redu in zelo smo veseli, da je Eva že doma, se crklja s svojima bratcema, mamico in očkom. Draga Eva, želimo ti hitro okrevanje in čim manj bolečin! Zopet si zmagala in mi se veselimo s tabo!

Mali Žigi pa je v tem mesecu ponovno zbolel. Njegova ušeska mu ves čas nagajajo in le želimo ti, Žigi, da bi bila kmalu tu topla pomlad, in da bi bil ti zdrav!

Oglasila se je Klavdija, mamica male Julije, in povedala, da njihova Julija lepo raste in pridno napreduje. Veseli nas, da je tako in da je z njenim srčkom vse v redu!

Na forum se je javila mamica Brigita, in piše o svojem 28 mesečnem sinu, ki ima supraventrikularno tahikardijo in že od prvega meseca dalje prejema zdravila. Morda se ji bodo javili starši srčka s podobnimi težavami, da izmenjajo svoja mnenja in izkušnje.

Oglasila se je Adela, Klarina mamica in nam sporočila, da je Klara imela letni pregled in da so izvidi v redu. Ponovna kontrola srčka se predvideva čez dve leti.

Tudi o tahikardiji in sicer o atrijski ektopični tahnikardiji je pisala mamica 3 leta in pol stare punčke, ki ima to diagnozo. Deklica že eno leto redno prejema zdravila, mamica pa je v skrbeh zaradi njihovih stranskih učinkov.

19. februar 2007 pa si bo zapomnila skoraj štiriletna Zala, še mnogo bolj pa njena mamica in očka, saj je srčico uspešno operiral dr. Sojak, po metodi, ki je bila v Sloveniji prvič uporabljena.
Sabina je za nas prav hitro izbrskala povezavo na spletno stran A - kanala, kjer smo si v oddaji Svet lahko ogledali prispevek o uspešni operaciji na srčku operirane Zale.

Pisala nam je Špela, ki je imela kot otrok prvo operacijo na srcu zaradi preozke aorte, kot odrasla pa še eno operacijo zaradi poškodbe, natrgane aorte.
Ko smo ji nekateri odgovorili, nam je napisala:
Poskusila sem samo dobiti kakšen odziv oz. odgovor ženske, ki je mamica kljub takšni bolezni, ker vem, da jih je v svetu še več. Najlepše se vam zahvaljujem, ker sem preko vaše spletne strani stopila v stik z ljudmi z boleznijo srca. Hvala za vse nasvete in informacije. Nekako se mi zdi lažje dihati po vsem prebranem. Hvala.

Selma in Sead sta se oglasila in napisala:
Upam, da boste imeli še kakšen sestanek, da se bova lahko tudi midva pridružila, ker bi res rada še koga spoznala.

Ponovno se je na forum oglasila Petra:
Že pred nekaj časa sem se oglasila na forumu in opisala svojo zgodbo. Še vedno čakam na izboljšanje srčnega popuščanja leve strani srca, da bodo lahko izvedli operacijo pulmonalne zaklopke (homograft). Skratka, diagnoza, ki je bila ugotovljena v KC v Ljubljani. Rada pa bi poiskala drugo mnenje, za vsak slučaj - več glav več ve...

Javila se je tudi 19 letna Teja, ki je v svojem ranem otroštvu imela probleme s supraventrikularno tahikardijo. Z nami je delila svojo življensko zgodbo o uspešnem načinu zdravljenju z ablacijo.

6. 3. 2007Predavanje na temo ENDOKARDITIS

V petek, 9. marca 2007 ob 16.uri bo organizirano predavanje na temo ENDOKARDITIS na Pediatrični kliniki v Ljubljani, pritličje, desno od stopnic. Vsi starši otrok, odraščajoči in odrasli srčki, ki jih to zanima, se lahko prijavite. Skupaj s prijavo pošljite tudi osnovne podatke o otroku: priimek, ime, leto rojstva

Več informacij, prijava: srce@regi.si

V izvidu vašega srčka piše: potrebuje ustrezno profilakso bakterijskega endokarditisa

Bakterijski endokarditis je redka, a še vedno življenje ogrožujoča bolezen. Pomeni okužbo endokarda (gladka prevleka, ki znotraj pokriva srčne votline) in srčnih zaklopk.
Povzročitelji so največkrat bakterije, ki se naselijo na endokardu ali na robu srčne zaklopke.
Bakterije vstopijo skozi poškodovano kožo ali sluznico v kri ali krvni obtok. Če bakterij ni veliko, jih celice imunskega sistema uničijo. Večje število bakterij (kot npr. v ustni votlini) pa ima pri poškodovani koži ali sluznici lahek dostop do krvnega sistema.

24. 2. 2007Zimsko srečanje srčkov 24.2.2007

Pa je prišel 24. februar 2007, ko smo se srčni otroci zbrali na sedaj že tradicionalnem Zimskem srečanju srčkov v prijetnem okolju City parka, v gostilnici Pivska hiša.
Klemen, Klara, Martin, Bojana, Uroš, Brigita, Bojan, starši Marcela in Žigija in seveda vsi ostali starši srčkov smo se družili celo sobotno popoldne, izmenjali pozdrave, mnenja, izkušnje, telefonske, se nekateri spoznali in si obljubili, da se prav kmalu ponovno snidemo.
Čisto blizu je igralnica in otroci smo lahko sprostili svojo energijo, starši pa so medtem govorili o resnih stvareh. Razveselili smo se ponovnega srečanja in gledali drug drugega koliko smo zrasli v tem času, odkar se nismo videli. Narisali smo risbice za Evo, ki je bila v času srečanja čisto blizu nas, na otroškem kardiološkem oddelku KC.
Tudi tokrat sta bila med nami dva starejša srčka in sicer Brigita in Bojan, kar nas še posebej veseli, saj se mali srčki in njihovi starši iz njunih izkušenj lahko marsikaj naučimo predvsem pa vidimo, da biti operiran na srcu še ne pomeni ostati brez normalnega življenja, biti mamica ali očka, hoditi v službo. Brigita, ki je bila operirana pred nekaj meseci, se odlično počuti in to je še dokaz več, da biti operiran le ni takšen bav bav, kot se sliši. Z veliko volje in energije se da premagati vsako bolezen. Njuna prisotnost je tako lep zgled nam malim srčkom, ki smo že bili ali še bomo operirani na srcu.
Dogovorili smo se, da bomo še naprej sodelovali na spletni strani srčkov in se družili na srečanjih, saj iz poznanstev rastejo prijateljstva.

Vabimo otroke, njihove starše, odrasle in odraščajoče s prirojenimi srčnimi napakami, da se nam pridružijo, saj več kot nas bo, močnejši bomo!

Avtor: BojanAlenka, Matej, Vida, Marjanca, Eva in srček Martin pa so o srečanju zapisali:

Tudi mi smo se imeli prav lepo v soboto popoldne. Otroci so bili navdušeni in že zdaj se veselijo poletnega srečanja.
Zanimivo je srečati ljudi s podobnimi zgodbami, čeprav ima vsak svojo izkušnjo, včasih lepo, drugič malo manj lepo ali celo slabo. Pa vendar, tako je življenje in vsakdo se po svojih močeh trudi, da si ga preveč ne zakomplicira.

Še vedno ostaja odprta dilema, ali ustanoviti društvo ali to zaenkrat še ni potrebno. Dejstvo je, da društva ne moreta peljati dva človeka, saj je več kot pohvalno že to, da urejata spletno stran. Glede ustanovitve društva bi si bilo treba ob priliki vzeti malo več časa in se pogovoriti glede interesov.

Upamo, da se bo poletnega srečanja lahko udeležilo še več srčkov in njihovih družin. Če bo potekalo na istem mestu kot lani, bo tudi okolje "prijaznejše" do majhnih otrok in dojenčkov, za večje otroke bo pa sploh dovolj zabave.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Vabimo vse srčke, njihove družine in prijatelje srčkov na
zimsko srečanje srčkov, ki bo zadnjo soboto v februarju, 24.2.2007 ob 15. uri popoldan v Ljubljani, točneje v BTC City parku, 1. nadstropje v gostilnici Pivska hiša, zraven otroške igralnice.

Vabljeni!

dodatne informacije: srce@regi.si

23. 2. 2007Srčica Klara


>>>

20. 2. 2007Pikapolonček Tadej15. 2. 2007Julija pridno raste


>>>

6. 2. 2007Januarske novice

Takoj, ko je novo leto pokukalo na plan, je srček Miha dobil sestrico Tinkaro. Vsej družini želimo veliko veselja in zadovoljstva ob njihovi novi članici.

Že tretji dan januarja pa je bil na kateterizaciji srček Klemen. Srečno je prestal poseg in se vrnil domov. Zdaj pridno okreva in čaka nadaljnih navodil. Mi pa držimo pesti, da bo Klemen zdrav!

Javila se nam je Mirjana, Adrianina mami in pravi, da se Adriana že počuti bolje in počne vse kot ostali otroci. Veliko zdravja, Adriana!

Srček Žigi bo imel konec meseca januarja pregled, po katerem se bodo na Pediatrični odločali kakšne posege in kje jih bodo opravili.

Mamici Sabini, ki je prosila za informacije glede Londona so se javili Nena, Bojan, Polona, Monika, in še kdo….Za njihovo pripravljenost pomagati, jih želimo ob tej priliki pohvaliti.
Lepo je, da so posamezniki, ki so pripravljeni nekaj svojega dragocenega časa nameniti tudi drugim!

Bojan se je ponovno potrudil in poiskal zanimive informacije v zvezi z delovanjem srca jih objavil na forumu. Prav tako je zapisal svojo izkušnjo, ki jo je imel s potovanjem v London na operacijo.

Tudi Sabina je za nas poiskala nekaj zanimivosti o srcu, za kar se ji zahvaljujemo.

Srčica Marjeta je uspešno prestala poseg kateterizacije in se prav kmalu vrnila domov. Z njenim zdravstvenim stanjem so zadovoljni zdravniki, še bolj pa mamica, očka in oba njena bratca. Mala Marjetka, vse lepo ti želimo!

Mala Pina pridno raste, skupaj s sestrico Pio se igrata in veselo pomagata mamici, da ji prav nikoli ni dolgčas.

Na forum se je ponovno oglasi očka 5 mesečnega srčka, pri katerem se je tahikardija ponovno pojavila, čeprav je v terapevtskem postopku z zdravili. Starše zanima ali je možno, da otrok doživi šok, in ali zaradi tega začne srce hitreje biti.

Pisala nam je Karmen, mamica 7,5 letnega Žiga, ki so mu ob rojstvu ugotovili transpozicijo dveh velikih žil:
… Operacijo je v Bratislavi uspešno prestal. Šele sedaj sem našla vašo spletno stran,zelo sem se jo razveselila namreč mislila sem si, da smo mi osamljeni primer, vendar sem se zelo motila…lep pozdrav, Karmen

Vanja, Mašina mami, nam je sporočila, da je bila Maša sprejeta na pediatrični kliniko, kjer jo bodo pripravili na diagnostično kateterizacijo, ker se bliža datum, ko bi ji naj naredili dokončno korekcijo srca. Zaradi zelo slabe krvi je Maša ostala na intenzivni negi, ko pa se je stanje izboljšalo so poseg uspešno opravili. Maši želimo hitro okrevanje in veliko zdravja!

Ponovno vabimo na predavanje o endokarditisu, ki je namenjeno otrokom in mladostnikom, ki imajo možnost, da zbolijo za bakterijskim endokarditisom zaradi srčnega obolenja ter staršem srčkov.

30. 1. 2007Maša na Pediatrični kliniki

Pisala nam je Vanja, Mašina mami, in nas kar malo prestrašila z novico, da je bila Maša sprejeta na pediatrično kliniko in >>>

26. 1. 2007Pina s sestrico Pio17. 1. 2007Maša najraje pije mamino mleko, včasih pa...

Komentar k slikici: mmmmmmmmerci!

Starejše vsebine se nahajajo v arhivu dogodkov


Transpozicija velikih žil - BratislavaKlara
Transpozicija velikih žil - BratislavaUroš
Tetralogija Fallot - LjubljanaEva
Transpozicija velikih žil - ParizMatic
Transpozicija velikih žil - AucklandTjaš
Transpozicija velikih žil - LondonNejc
Pentalogija FallotKsenija
Tetralogija FallotBojan
Shonov sindromŽigi
Luknjica v srčku, na pol prerezana leva zaklopka - operiran v LjubljaniEnis
Klara
anomalno iztopišče leve koronarne arterije iz pljučne arterije - LondonAnja
Transpozicija velikih žil - LondonMiha
Adriana
Koarktacija aorte - KC LjubljanaDragan
DORV, ASD, VSD - KC LjubljanaPina
 - LondonAleš
Tetralogija Fallot - LjubljanaŽan
Tetralogija Fallot - Ljubljana, LondonMojca
Tetralogija Fallot - LjubljanaMaša
Transpozicija velikih žil - LondonMartin
Operacija srca - LondonMarjeta
Operacija srca - LjubljanaKlemen
ASD,VSD - LjubljanaJulija
Truncus arteriosus - LondonMarcel
Operacija srca - LjubljanaŽiga
Truncus Arteriosus - LondonTadej
Tetralogija Fallot - LjubljanaPetra
ASD, Ebsteinova anomalija - LjubljanaGita
zožana aorta, odprt Botallov vod - LjubljanaRok
transpozicija velikih žil - BratislavaLarisa
transpozicija velikih žil - LondonTimmy
desni prekat z dvojnim iztokom, prekatni defekt pretina (subaortni VSD) zožena pljučna arterija (stenoza pljučne zaklopke) in malpozicija koronarnih žil - LjubljanaHana
VSD, ASD, odprt Botallov vod - LjubljanaLuka
Suzana
Koarktacija aorte - LjubljanaMaurice
Tetralogija fallot - LjubljanaJan
kompleten AV kanal (ASD+VSD) - LjubljanaZala
Truncus arteriosus - Bratislava, HamburgJan
transpozicija velikih žil - LjubljanaZala
koarktacija aorte - LjubljanaMatej
ASD+VSD - LjubljanaTiaV spomin :
Shonov sindrom - LondonKristina
Klemen
Brina

Obiskovalec: 16022